Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego około 450 g
- 200 g borówki amerykańskiej lub jagód
- cukier
- 4 łyżki mleka
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadrata wsypujemy łyżkę jagód i odrobinę cukru. Składamy na pół, w kształt trójkąta i delikatnie zlepiamy palcami. Na koniec każdy trójkąt smarujemy odrobiną mleka i posypujemy cukrem. Pierożki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut. Przepis pochodzi z blogu "trzy grzybki w barszcz". Życzę smacznego.
6 komentarzy:
Pięknie zarumienione :)
mmmm, idealne :)
Fajne połączenie z borówkami. Szybko i pysznie :)
szybkie i bardzo efektywne
jak zaglądam na tego bloga to mam kompleksy :)
Rogaliki palce lizać :)
Prześlij komentarz