Składniki :
- 1 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów
- 500 g serka mascarpone
- 5 jajek
- 450 g świeżych malin
- 5 łyżek cukru
- 1 1/2 mocnej kawy
- kakao
- 25 ml wódki ( ja użyłam nalewki o smaku malinowym)
Sposób przygotowania:
Żółtka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Następnie dodać serek mascarpone i miksować na małych obrotach aż masa będzie gładka. N a koniec dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy.
Do wystudzonej kawy dodajemy wódkę o smaku malinowym. Biszkopty maczamy sekundę w kawie i układamy w naczyniu. Na biszkopty wykładamy masę z serka mascarpone, posypujemy kakao. Teraz znowu układamy namoczone biszkopty, masę i kakao. Na koniec układamy maliny i ozdabiamy listkami mięty. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Życzę smacznego.
8 komentarzy:
Wygląda wspaniale,sama pyszność.
Świetne ciasto:)
Pysznie się prezentuje.
świetne :) chętni bym skosztowała :)
Bardzo lubię tiramisu, z malinami musi być pyszne :)
Kochamy maliny, kochamy tiramiu i kochamy ten deser, amen:)
Bardzo apetyczne!
napewno pyszne !!!
Prześlij komentarz