Składniki:
- 500 g świeżych grzybów kurek
- 200 ml śmietany 30-36%
- 1 mała cebula
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- 300 g makaronu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle na rozgrzanej patelni. Dodać świeże, oczyszczone kurki, większe przeciąć na pół, mniejsze wrzucić w całości. Smażyć około 10 min następnie wlać śmietankę i dusić przez kolejne 10 min aż powstanie sos. Pod koniec dodać posiekaną kolendrę, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podawać z ugotowanym makaronem, posypać kolendrą. Smacznego.
2 komentarze:
No bomba!
Uwielbiam kurki w śmietanie, ale szczerze, to wole jeść je z kaszą :)
Pozdrawiam
boski smak, uwielbiam takie kurki! tylko u mnie zamiast kolendry jest pietruszka :)
Prześlij komentarz