Składniki:
- 1 opakowanie mrożonych śliwek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 łyżka migdałów
- 1 łyżka zmielonych orzechów
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
Śliwki lekko odmrożone obtoczyć w orzechach, migdałach i wiórkach kokosowych. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na nich pookładać 2-3 śliwki i zlepić przeciwległe rogi ciasta. Tak przygotowane ciasteczka piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Przepis pochodzi ze strony Hortex.pl. Smacznego.
7 komentarzy:
Prosto, szybko i pysznie :)
Pieknie wygladaja, tak lekko, jak anielskie skrzydla :)
Bardzo smakowite :) Już za pasem sezon na śliwki, więc będzie można ze świeżymi robić :)
super :) ii można już ze świeżymi śliwkami! :)
o jakie pyszne!:)
eleganckie!
Zrobiłam, zjedlismy, wspNiałe!!!! A jakie łatwe do zrobienia.
Prześlij komentarz