wtorek, 31 lipca 2012

Truskawkowe tiramisu w szklance



Składniki:
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 250 g truskawek

Sposób przygotowania:
Przygotować galaretkę, zalać nią pokrojone w ćwiartki truskawki. Odstawić do stężenia. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać serek mascarpone. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masa serową. Deser podawać w pucharkach przekładając truskawki kremem. Życzę smacznego.  

5 komentarzy:

k.m.w. pisze...

prosto szybko i smacznie:)

Tomek gotuje pisze...

Bardzo smakowite i pięknie podane :)

Ola pisze...

bardzo lubię te delikatne wersje owocowe

Anonimowy pisze...

deser już gotowy wygląda smakowicie i jest przepyszny :)

Anonimowy pisze...

deser już gotowy wygląda smakowicie i jest przepyszny :)

Przyciski Listonic