Składniki:
- 500 g makaronu gnocchi
- 100 g wędzonego łososia
- 2 łyżki kaparów
- 125g serka mascarpone
- 1/2 szklanka śmietany 30%
- 200 g szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Na głęboką patelnię wlać śmietanę, serek mascarpone, drobno pokrojony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewać to wszystko na średnim ogniu, aż składniki się połączą i powstanie gęsty sos. Gnocchi ugotować, przecedzić i połączyć z sosem. Następnie dodać pokrojonego łososia i kapary. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przepis pochodzi z bloga " Słodka babka". Życzę smacznego.
4 komentarze:
jaka śliczna łososiowa różyczka! ;-) Dziękujemy za zdjęcie!
wyszło pyszne
czy "makaron gniocchi" to poprostu kluseczki gniocchi - takie z ziemniaków?? czy w tym przepisie jest wykorzystywany typowo makaron??
w przepisie wykorzystałam kupne kluski gniocchi. Są to właśnie takie kluseczki z ziemniaków
Prześlij komentarz