Składniki:
porcja na 2 osoby
- 5 gotowanych na twardo jajek
- 100 g marynowanych pieczarek
- pół małej cebuli
- 150 g groszku z puszki ( dałam pół puszki)
- 1 łyżka jogurtu
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- łyżeczka szczypiorku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Jajka przekroić na pół, wydłubać żółtka, białka pokroić. Żółtka rozetrzeć widelcem i połączyć z jogurtem, majonezem i musztardą. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać, połączyć z sosem majonezowym i doprawić do smaku. Smacznego
2 komentarze:
Sympatyczna salatka, taka meska :) Moze tez zrobie, tylko z mrozonym groszkiem, bo puszkowego nie lubie.
taka "zgrabna" sałatka. Kilka składników a zachwyca smakiem
Prześlij komentarz