Składniki:
Farsz z grzybami
- 100 g pieczarek
- łyżka masła
- 4 jajka ugotowane na twardo
- pół cebuli
- łyżka majonezu
- sól, pieprz
- szczypiorek
Sposób przygotowania
Jajka przekroić na pół. Grzyby i cebulę drobno pokroić. Na rozgrzana patelnie wrzucić masło cebulę i pieczarki, chwilę smażyć. Gdy pieczarki ostygną wymieszać je z żółtkami i majonezem. Doprawić i wypełnić wydrążone białka.
Farsz z wędzoną rybą
- 4 ugotowane jajka
- 100 g wędzonego łososia lub innej ulubionej ryby
- 1-2 średnie ogórki konserwowe
- 1 łyżka majonezu
Sposób przygotowania:
Ogórki drobno pokroić i połączyć z łososiem, majonezem i żółtkami. Przygotowaną masą wypełniać białka jajek.
Farsz brokułowy
- 4 ugotowane jajka
- 3-4 większe różyczki brokuła
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki słonecznika
- łyżka drobno pokrojonej cebuli
Sposób przygotowania:
Cebule drobno pokroić. Ugotowanego brokuła zmiksować ze słonecznikiem w malakserze. Dodać do masy cebulkę, majonez i żółtka z jajek. Masę przekładać do wydrążonych białek.
2 komentarze:
Wszystkie farsze mi się podobają:)
Fajne jajeczka. Uwielbiam faszerowane.
Prześlij komentarz