czwartek, 21 marca 2013

Leczo z chorizo



Składniki:
  • 200 g kiełbasy chorizo
  • 1 czerwona papryka
  • 2 średniej wielkości cukinie
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pół szklanki bulionu drobiowego lub wołowego
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka oregano
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokroić w plasterki i usmażyć. Najlepiej zrobić to w wysokiej patelni. Dodać do tego pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, cukinię i pieczarki (ćwiartki). Wszystko dusić do miękkości warzyw. Na koniec wlać koncentrat wymieszany z bulionem, przyprawić i chwilę jeszcze dusić. Z podanych składników wychodzi około dwóch porcji. Smacznego.

1 komentarz:

Olka pisze...

Też robię leczo z kiełbasą, ale zawsze dawałam jakąś śląską czy podwawelską, ale z chorizo leczo na pewno zyskuje pazur :)

Przyciski Listonic