Składniki:
- 200 g kiełbasy chorizo
- 1 czerwona papryka
- 2 średniej wielkości cukinie
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pół szklanki bulionu drobiowego lub wołowego
- łyżeczka majeranku
- łyżeczka oregano
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokroić w plasterki i usmażyć. Najlepiej zrobić to w wysokiej patelni. Dodać do tego pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, cukinię i pieczarki (ćwiartki). Wszystko dusić do miękkości warzyw. Na koniec wlać koncentrat wymieszany z bulionem, przyprawić i chwilę jeszcze dusić. Z podanych składników wychodzi około dwóch porcji. Smacznego.
1 komentarz:
Też robię leczo z kiełbasą, ale zawsze dawałam jakąś śląską czy podwawelską, ale z chorizo leczo na pewno zyskuje pazur :)
Prześlij komentarz