Składniki:
- 3 malutkie cebule
- 3 średnie cukinie
- 3 jabłka
- czerwona papryka
- 50 ml oliwy
- 6 łyżek oliwy
- 6 łyżek soku z cytryny
- 10 łyżek sosu sojowego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- świeżo zmielony pieprz
- natka pietruszki
- aluminiowa tacka do grilowania
Sposób przygotowania:
Cebulę i jabłka pokroić na ćwiartki, cukinie w plastry o grubości pół cm. Wszystkie składniki wymieszać z oliwą. Przygotować teraz winegret do warzyw. Wymieszać 6 łyżek oliwy z sokiem z cytryny, sosem sojowym i octem balsamicznym. Przyprawić pieprzem i połączyć z posiekaną natką pietruszki. Warzywa przełożyć na aluminiowe tacki i polać połową winegretu. Wstawić tacki na rozgrzany grill i piec 15 min obracając je w tym czasie jeden raz. Upieczone warzywa przełożyć do miski i polać reszta winegretu. Smacznego.
1 komentarz:
chyba jestem głodna, bardzo smacznie te warzywa wyglądają :)
Prześlij komentarz