Składniki:
- 1 i 1/2 kg karkówki
- 1/2 szklanki oliwy
- 5 ząbków czosnku
- 1 duża cebula
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżka przyprawy do grilla
- 1 łyżeczka przyprawy do karkówki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki ketchupu
Sposób przygotowania:
Cebulę bardzo drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Mięso pokroić w plastry i obtoczyć w przygotowanej marynacie. Przechowywać w lodówce 24 godziny. Jeśli karkówka pokrojona w cienkie plastry smażymy op 2 mienuty z kazdej strony na rozgrzanym grillu. Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz