Składniki:
- 2 podwójne piersi kurczaka
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- płaska łyżeczka curry
- płaska łyżeczka ostrej papryki
- łyżeczka słodkiej papryki
- 4 średnie cebule
- sok z połowy cytryny
- sól
Sposób przygotowania:
Jogurt połączyć z sokiem z cytryny i wszystkimi przyprawami. Kurczaka pokroić w kostkę i zalać marynatą. Tak przygotowanego kurczaka zostawić w lodówce na całą noc.
Patyczki na szaszłyki wstawić co najmniej na godzinę do wody. Nadmiar marynaty jogurtowej usuwany z kurczaka i nabijamy na patyczki. Cebulę również nabijamy na przemian z kurczakiem. Tak przygotowane szaszłyki wstawiamy na rozgrzanego grilla. Po kilkunastu minutach powinien być gotowy. Smacznego.
1 komentarz:
Wygląda apetycznie :)
Prześlij komentarz