piątek, 26 czerwca 2015

Szaszłyki w jogurtowej marynacie


Składniki:
  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki czosnku
  • płaska łyżeczka curry
  • płaska łyżeczka ostrej papryki
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 4 średnie cebule
  • sok z połowy cytryny
  • sól
Sposób przygotowania:
Jogurt połączyć z sokiem z cytryny i wszystkimi przyprawami. Kurczaka pokroić w kostkę i zalać marynatą. Tak przygotowanego kurczaka zostawić w lodówce na całą noc.  
Patyczki na szaszłyki wstawić co najmniej na godzinę do wody. Nadmiar marynaty jogurtowej usuwany z kurczaka i nabijamy na patyczki. Cebulę również nabijamy na przemian z kurczakiem. Tak przygotowane szaszłyki wstawiamy na rozgrzanego grilla.  Po kilkunastu minutach powinien być gotowy. Smacznego.

1 komentarz:

Kinga pisze...

Wygląda apetycznie :)

Przyciski Listonic