Składniki:
- 6 jajek
- 75 ml skondensowanego mleka
- olej słonecznikowy
- 6 grubych kromek pszennego chleba
- 2 banany
- kilka truskawek
- jogurt naturalny
- miód lub syrop klonowy
Sposób przygotowania:
Jajka i skondensowane mleko ubijamy razem, aż dobrze się połączą. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Kromkę chleba moczymy w masie jajecznej i gdy tylko się nią pokryje, pozbądź się nadmiaru i przełóż na patelnię. Smaż 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe tosty przekrój ukośnie i podawaj z plasterkami bananów, truskawek, porcją jogurtu i odrobiną miodu lub syropu klonowego. Przepis pochodzi z książki "Rodzinne przysmaki" Kerryann Dunlop. Smacznego.
1 komentarz:
uwielbiam je:)
Prześlij komentarz