Składniki:
- 0,5 kg młodych ziemniaków
- łyżka oliwy z oliwek
- 3 łyżki soku z cytryny
- łyżka ostrej musztardy
- pól łyżeczki rozmarynu
- łyżeczka tymianku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, musztardą i ziołami. Gdy ziemniaki będą gotowe wyłożyć je na blachę i polać je przygotowaną marynatą. Wkładamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni. Przepis pochodzi z bloga "Eat me". Smacznego.
10 komentarzy:
wydawało nam się, że już wszystkiego spróbowałyśmy z ziemniakami, ale ewidentnie się myliłyśmy :)
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Jakie piękne zdjęcie:) Mam nadzieję, że smakowały :) Pozdrawiam :)
wspaniałe, bardzo lubię jako samodzielne danie
Cudne zdjęcie!
Jestem pewna, że ziemniaczki pyszne!
Prezentują się apetycznie.
świetne połączenie smaków!
Pysznie wyglądają, uwielbiam jeść ziemniaki na różne sposoby, ten zapowiada się bardzo smacznie :)
mmm mam ochotę na takie ziemniaczki:)
Rewelacja. Przyjemna odmiana dla klasycznych pieczonych ziemniaków :)
Lubię ziemniaczki z dodatkiem musztardy, z cytryną też muszą być pyszne :)
Prześlij komentarz