Składniki:
- 150 g pełnoziarnistych ciastek
- 60 g masła
- 500 g twarogu ( użyłam twarożku z wiaderka o smaku waniliowym)
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 1 jajko
- 1 żółtko
- łyżeczka esencji waniliowej
- 100 g cukru
- 400 g mrożonych wiśni
Sposób przygotowania:
Ciastka zmiksować blenderem, dodać do nich rozpuszczone masło. Do foremek nałożyć po łyżce masy i wstawić do lodówki. Ser, cukier i śmietanę połączyć mikserem. Stopniowo dodać jajka, żółtko i esencję waniliową. Masą serową wypełnić foremki ze spodem z ciastek. Na wierzch ułożyć po kilka (5-6) wiśni lekko wciskając w masę serową. Mini serniczki piec w 180 stopniach około 30 min aż się zarumienią. Podawać schłodzone, życzę smacznego.
6 komentarzy:
Uwielbiam takie serniczki. Pyszne, no i nie takie trudne w przygotowaniu. Te Twoje na zdjęciach niesamowicie kuszą ;)
są naprawdę piękne!
Smakowite, w sam raz na przekąskę :)
świetna propozycja , pyszności :)
Fajne takie maluchy, akurat na 2-3 kęsy :)
Takie malutkie serniczki.. są lepsze niż takie dużexD
Przynajmniej można zjeść wszystkie na razxD
Hehe:D
Akurat mam zamrożone wiśnie i w sam raz na takie babeczkixD
Pozdrawiam i zapraszam do siebie:)
Prześlij komentarz