Składniki:
- 1 kg grubych żeberek
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku
- rękaw do pieczenia
Sposób przygotowania:
Żeberka pociąć na mniejsze kawałki i nasmarować miodem i musztardą. Tak przygotowane żeberka włożyć do rękawa. Następnie wsypać wszystkie przyprawy i ząbki czosnku. Rękaw zamykamy i w żaroodpornym naczyniu lub na blaszce wkładamy do piekarnika na najniższą półkę. Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.
7 komentarzy:
O tak, żeberka są pyszne, zwłaszcza w takiej słodkiej glazurze :)
Zestaw przypraw i dodatków na pewno sprawił, że były pyszne;)
pozdrawiam serdecznie
Lepiej nie pokażę tego mojemu M. bo zaraz będzie domagał się takich żeberek;-) Super się prezentują:-)
U nas tez dzisiaj bardzo mięsnie karkówkowo..Piękne te żeberka i smakowite!
pyszne... żeberka to dla mnie idealny obiad na niedzielę
Witam,
Podejrzewam, że o zgodę nie zapytali:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=487724391298570&set=a.445059678898375.1073741828.444730275597982&type=1&relevant_count=1
Z mojego też próbowali podkraść.
Pozdrawiam!
Witam, przygotowałam żeberka zgodnie z przepisem i niestety nie były tak apetyczne jak na zdjęciu ;) Po godzinie pieczenia żeberka były twarde, nie odchodziły od kości, a pokroiłam je na małe kawałki. Nie były tak pięknie spieczone, co chyba nie jest możliwe przy zapiekaniu w worku i nie otwieraniu go.... a najgorsze że nie miały smaku :( niestety mięso bez soli to nie moja bajka. Radzę dłuższe pieczenie, większą ilość soli i miodu i otwarcie worka na 15 minut przed końcem pieczenia. Pozdrawiam, Iwona
Prześlij komentarz