piątek, 26 lipca 2013

Zapiekane awokado



Składniki:
  • 1 awokado
  • 2 małe jajka
  • szczypiorek
  • 50 g boczku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Wypełnić awokado jajkiem, pospać szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem, wstawić do piekarnika na około 15 min, temperatura 180 stopni C. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Gdy zapiekane awokado będzie gotowe posypać boczkiem. Podawać z ulubionym pieczywem, życzę smacznego.

5 komentarzy:

Karmel-itka pisze...

o kurczę, ale przepis! bombowe :]

przeliteruje pisze...

Świetny pomysł i wygląda super smacznie!

Maggie pisze...

Choc za awokado nie przepadam, musze przyznac, ze w tym wydaniu przecudnie sie prezentuje!

Meble biurowe lublin pisze...

Trafnie.

podchody kuchenne pisze...

to musi byc pyszne ...


Przyciski Listonic