Składniki:
- 500 g mielonego mięsa
- 700 g białej lub włoskiej kapusty
- 2 jajka
- 1 duża cebula
- woreczek ugotowanego ryżu
- 1 szklanka kaszki manny
- sól, pieprz
- mąka pszenna do obtoczenia
Sposób przygotowania:
Drobno poszatkowaną kapustę posolić, zostawić na godzinę żeby zmiękła. Wszystkie składniki wraz z kapustą wymieszać i uformować kotlety jak mielone. Następnie kotlety obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy ulubionym sosem ( pomidorowym lub pieczarkowym ). Wstawić całość do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i dusić gołąbki aż zmiękną ( około 40 min ).
1 komentarz:
ciekawa odskocznia od zwykłych gołąbków :)
Prześlij komentarz