wtorek, 20 sierpnia 2013

Gołąbki inaczej


Składniki:
  • 500 g mielonego mięsa
  • 700 g białej lub włoskiej kapusty
  • 2 jajka
  • 1 duża cebula
  • woreczek ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka kaszki manny
  • sól, pieprz
  • mąka pszenna do obtoczenia
Sposób przygotowania:
Drobno poszatkowaną kapustę posolić, zostawić na godzinę żeby zmiękła. Wszystkie składniki wraz z kapustą wymieszać i uformować kotlety jak mielone. Następnie kotlety obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy ulubionym sosem ( pomidorowym lub pieczarkowym ). Wstawić całość do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i dusić gołąbki aż zmiękną ( około 40 min ).

1 komentarz:

Inka pisze...

ciekawa odskocznia od zwykłych gołąbków :)

Przyciski Listonic