sobota, 17 sierpnia 2013

Zielony makaron



Składniki:

  • 1 pierś kurczaka
  • torebka świeżego szpinaku (250 g)
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 200 g makaronu


Sposób przygtowania:
Pierś kurczaka ugotować. Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na patelni, dodać szpinak, rozgnieciony czosnek i chwilę podsmażyć. Gdy szpinak zmniejszy swoją objętość przyprawić solą i pieprzem. Doda pokrojonego kurczaka i wszystko zmiksować. Dodać śmietankę. Ugotować makaron i połączyć z wcześniej przygotowanym sosem ze szpinaku.

1 komentarz:

słodko-słona pisze...

Pięknie wygląda :) a za mną chodzi ostatnio makaron z pesto :)

Przyciski Listonic