wtorek, 11 lutego 2014

Gofry z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną


Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka( oddzielić żółtka od białek)
  • pół szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko, wodę, olej i żółtka. Dokładnie wymieszać. W międzyczasie ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z masą. Smażyć w gofrownicy. Podawać z ulubionym dżemem, bitą śmietaną i owocami. Smacznego.

Brak komentarzy:

Przyciski Listonic