Składniki:
- 3-4 piersi z kurczaka
- 1 pomarańcza
- 1 chili bez pestek
- 1 1/2 łyżeczki papryki wędzonej (przyprawa)
- 1 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki ketchupu
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Z pomarańczy wycisnąć sok, dodać do niego przyprawy, musztardę, drobno posiekane chili. Wszystko dokładnie wymieszać i zanurzyć w marynacie kurczaka. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Później smażyć na grillu lub na patelni grillowej. Na bardzo dobrze rozgrzaną patelnie wrzucamy kurczaka i smażymy około 5 minut z każdej strony ( zależy od grubości piersi ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz