wtorek, 24 lutego 2015

Grillowany kurczak

 
Składniki:
  • 3-4 piersi z kurczaka
  • 1 pomarańcza 
  • 1 chili bez pestek
  • 1 1/2 łyżeczki papryki wędzonej (przyprawa)
  • 1 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Z pomarańczy wycisnąć sok, dodać do niego przyprawy, musztardę, drobno posiekane chili. Wszystko dokładnie wymieszać i zanurzyć w marynacie kurczaka. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Później smażyć na grillu lub na patelni grillowej. Na bardzo dobrze rozgrzaną patelnie wrzucamy kurczaka i smażymy około 5 minut z każdej strony ( zależy od grubości piersi ).

Brak komentarzy:

Przyciski Listonic