poniedziałek, 16 lipca 2012

Kurki w śmietanie




Składniki:
  • 500 g świeżych grzybów kurek
  • 200 ml śmietany 30-36%
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 300 g makaronu
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle na rozgrzanej patelni. Dodać świeże, oczyszczone kurki, większe przeciąć na pół, mniejsze wrzucić w całości. Smażyć około 10 min następnie wlać śmietankę i dusić przez kolejne 10 min aż powstanie sos. Pod koniec dodać posiekaną kolendrę, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podawać z ugotowanym makaronem, posypać kolendrą. Smacznego.

2 komentarze:

Martuś pisze...

No bomba!
Uwielbiam kurki w śmietanie, ale szczerze, to wole jeść je z kaszą :)
Pozdrawiam

Kasia pisze...

boski smak, uwielbiam takie kurki! tylko u mnie zamiast kolendry jest pietruszka :)

Przyciski Listonic