środa, 1 sierpnia 2012

Francuskie ciasteczka ze śliwkami



Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych śliwek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 łyżka migdałów
  • 1 łyżka zmielonych orzechów
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • cukier puder do posypania


Sposób przygotowania:
Śliwki lekko odmrożone obtoczyć w orzechach, migdałach i wiórkach kokosowych. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na nich pookładać 2-3 śliwki i zlepić przeciwległe rogi ciasta. Tak przygotowane ciasteczka piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Przepis pochodzi ze strony Hortex.pl. Smacznego.

7 komentarzy:

Angie pisze...

Prosto, szybko i pysznie :)

Maggie pisze...

Pieknie wygladaja, tak lekko, jak anielskie skrzydla :)

Tomek gotuje pisze...

Bardzo smakowite :) Już za pasem sezon na śliwki, więc będzie można ze świeżymi robić :)

shinawa pisze...

super :) ii można już ze świeżymi śliwkami! :)

Magda pisze...

o jakie pyszne!:)

Bernadeta pisze...

eleganckie!

Anonimowy pisze...

Zrobiłam, zjedlismy, wspNiałe!!!! A jakie łatwe do zrobienia.

Przyciski Listonic