Składniki:
- 4 plastry wędzonego boczku
- 2 pomidory
- 1 puszka fasoli białej
- czerwony ocet winny
- listki z 2-3 gałązek bazylii
Sposób przygotowania:
Skrop patelnie oliwą na małym ogniu. Dodaj pokrojony w paseczki boczek. Mieszaj od czasu do czasu. Kiedy boczek się przyrumieni, dorzuć pokrojone pomidory ( ja zdjęłam skórkę z pomidorów)
oraz fasolę z zalewą. Gotuj na wolnym ogniu, żeby płyn odparował. Wlej na patelnię trochę oliwy extra vergine i 3 łyżki octu czerwonego. Posól, popieprz i posyp listkami bazylii. Przepis z książki Jamiego Olivera "30 minut w kuchni". Smacznego.
1 komentarz:
Posiadam też tą książkę, ale jakoś nie rzucił mi się ten przepis w oczy, natomiast u Ciebie od razu mnie przyciągnął. Muszę go odszukać w tej książce.
Prześlij komentarz