poniedziałek, 7 listopada 2011

Pistacjowe pesto



Składniki:
  • 100 g pistacji
  • 2 ząbki czosnku
  • garść świeżej bazyli
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 30 g parmezanu
  • 100 ml oliwy z oliwek


Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować. Tak przygotowane pesto można podawać na wiele sposobów, np.: z  makaronem, posmarować łososia i zapiec go, z bagietką na śniadanie, przygotować mozzarelle na przemian z plasterkiem pomidora i na to wyłożyć pesto. Smacznego.

4 komentarze:

Marta pisze...

Pistacjowe! Brzmi naprawdę pysznie!

Maggie pisze...

Nic nie przebije domowego pesto!

aga pisze...

piekne zdjecie:)

Ronic Inspirujące Dodatki pisze...

Bardzo dobry pomysł, a w dodatku mega prosty :)

Przyciski Listonic