wtorek, 3 kwietnia 2012

Spaghetti ze szpinakiem i pieczarkami



Składniki:
  • 150 g pieczarek
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 300 g makaronu spaghetti
  • 250 ml śmietany 
  • mała cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • parmezan
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować. Na rozgrzaną patelnię wrzucić masło i drobno pokrojoną cebulę. Następnie wrzucić pokrojone pieczarki i czosnek, chwile poddusić. Szpinak dokładnie umyć, pokroić i wrzucić na patelnię do pieczarek. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę podsmażyć, mieszając co jakiś czas. Następnie należy dodać śmietanę i przygotowany wcześniej makaron. Wszystko dokładnie wymieszać i chwile zostawić na małym ogniu. Makaron podawać ciepły i posypany parmezanem. Smacznego.





4 komentarze:

Karmel-itka pisze...

uwielbiam makarony. w każdej postaci.
za ich możliwości. smak. i w ogóle..
pyszny makaron. taki wiosenny, prosty. zarazem wykwintny i elegancki.

Maggie pisze...

Wszystko, co ze szpinakiem (zwlaszcza tym swiezym), z automatu lubie.

La Lolla pisze...

pyszności, częstokroć robię to danie na obiadoss, który znika w błyskawicznym tempie;)))

Anonimowy pisze...

świeŻego szpinaku.

Przyciski Listonic