niedziela, 13 marca 2016

Tosty francuskie na słodko


Składniki:
  • 6 jajek 
  • 75 ml skondensowanego mleka
  • olej słonecznikowy
  • 6 grubych kromek pszennego chleba
  • 2 banany
  • kilka truskawek
  • jogurt naturalny
  • miód lub syrop klonowy
Sposób przygotowania:
Jajka i skondensowane mleko ubijamy razem, aż dobrze się połączą. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Kromkę chleba moczymy w masie jajecznej i gdy tylko się nią pokryje, pozbądź się nadmiaru i przełóż na patelnię.  Smaż 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe tosty przekrój ukośnie i podawaj z plasterkami bananów, truskawek, porcją jogurtu i odrobiną miodu lub syropu klonowego. Przepis pochodzi z książki "Rodzinne przysmaki"  Kerryann Dunlop. Smacznego.

1 komentarz:

Olga Pi pisze...

uwielbiam je:)

Przyciski Listonic