piątek, 20 lipca 2012

Zupa z kurek



Składniki:
  • 500 g grzybów kurek
  • 200 g pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • 2 marchewki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • 0,5 l bulionu grzybowego
  • 200 ml śmietanki
  • kolendra
  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki majeranku
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać kurki i pokrojone pieczarki, dusić chwile na małym ogniu. Do bulionu dodać pokrojoną marchewkę , ziemniaki, pietruszkę i gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać podsmażane grzyby z cebulą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wlać śmietankę chwilę pogotować i dodać posiekaną kolendrę. Smacznego.

7 komentarzy:

Tomek gotuje pisze...

Muszę się jeszcze rozejrzeć za kurkami, bo wokół tyle pomysłów na dania z nimi :)

Gosiaczek pisze...

uwielllllllllllbiam!!!!

Angie pisze...

Wspaniała!

wiosenka27 pisze...

Pyszna zupka:)

Brenia pisze...

Chodziła za mną ostatnio taka zupa, mniam.

Karmel-itka. pisze...

bardzo by mi smakowała, to pewne ;]

Beatrice pisze...

Widzę, że kurki rządzą! i super, bo to jedne z najsmaczniejszych grzybów! takiej zupki jeszcze nie jadłam i będę ją trzymać w pamięci do zrobienia ;)

Przyciski Listonic