
Składniki:
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 łodyga selera
- 1/2 pęczka świeżej natki pietruszki
- puszka fasoli półksiężycowej
- puszka tuńczyka w oleju (220 g)
Sposób przygotowania:
Czerwoną cebulę pokroić bardzo cienko. Przełożyć do miski i skropić 1/2 łyżką octu winnego oraz posolić. Dodać do tego bardzo cienko posiekany seler i natkę pietruszki.
Fasolkę z puszki odsączyć i umieścić na patelni na średnim ogniu, skropić łyżką oleju. Fasolkę smażymy aż nabierze złotego koloru.
Na talerz wykładamy usmażoną fasolkę, następnie cebulę z selerem i natką pietruszki. Na środek wykładamy tuńczyka, całość doprawiamy solą i pieprzem. Przepis pochodzi z najnowszej książki Jamie Olivera "5 Ingredients". Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz